zelf testen
testers
Home | Over Ons | Contact/Bestelformulier | Actueel | Links | Leveringsvoorwaarden
   
Testen
Alcoholtesten
Drugstest
Nicotinetest
Thermometers
Borstonderzoek
Vruchtbaarheidstesten
Dental Oral camera
Saturatie-Oximeter
Elektriciteit Bespaarbox
Koolmonoxide (CO) meter
Longfunctiemeter
mamacorp_banner.gif
Actueel
Bel Me Terug

Speekseltest vanaf 2012 in verkeer
De ministers Hirsch Ballin van Justitie en Eurlings van Verkeer presenteren vandaag een wetsvoorstel dat speekseltesten mogelijk maakt. De maatregel moet de veiligheid op de weg vergroten.

Nu moet de politie bij aanwijzingen van drugsgebruik allerlei gedragstests doen bij de betreffende bestuurder en vervolgens bloed af laten nemen dat voor controle naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat. De ministers willen van de veel snellere speekseltest nu een wettig voorselectiemiddel maken.

Bij de test wordt speeksel uit de mond gehaald. Daarmee kan snel worden vastgesteld of iemand cannabis, heroïne of cocaïne heeft gebruikt. Is dat zo, dan moet een bloedtest worden gedaan. Die moet exact uitwijzen hoeveel drugs er zijn gebruikt.

Met het invoeren van de speekseltest wordt ook het toegestane gehalte drugs in het bloed vastgesteld. Die grens is er nu nog niet. Wel kunnen automobilisten beboet worden voor het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid.

Uit eerder politieonderzoek is gebleken dat 20% van de automobilisten die bij een ongeluk gewond raken, drugs heeft gebruikt. Gebruik van bijvoorbeeld cannabis in het verkeer kan leiden tot onvoldoende oplettendheid, afwijkend verkeers- en snelheidsgedrag (opvallend langzaam rijden) en het niet adequaat reageren.

© RTL Nieuws.nl, 23 september 2010
 
 

content © 2006-2019 zelftesten.eu, webdesign © 2006-2019 implano multimedia