zelf testen
testers
Home | Over Ons | Contact/Bestelformulier | Actueel | Links | Leveringsvoorwaarden
   
Testen
Alcoholtesten
Drugstest
Nicotinetest
Thermometers
Borstonderzoek
Vruchtbaarheidstesten
Dental Oral camera
Saturatie-Oximeter
Elektriciteit Bespaarbox
Koolmonoxide (CO) meter
Longfunctiemeter
mamacorp_banner.gif
Actueel
Bel Me Terug

DONNA Ovulatietest (34,50 €)
donna ovulatietesterDonna is een ovulatietester waarmee je de vruchtbare dagen kunt bepalen via het speeksel, zowel te gebruiken om sneller zwanger te kunnen raken, of juist ter voorkoming daarvan.Wanneer vruchtbaar


De normale menstruatiecyclus van de vrouw bedraagt gemiddeld 28 dagen.
Over het algemeen begint men voor deze cyclus te tellen vanaf de eerste dag van de menstruatie.
De eisprong doet zich voor rond de 14e dag.
De vruchtbare periode duurt slechts 5-6 dagen, nl. van 3-4 dagen vóór de eisprong tot 1-2 dagen erna.

temperatuurkaart

Het exact bepalen van je eigen cyclus is geen eenvoudige zaak, aangezien verschillende factoren de duur van de cyclus en daarmee het moment van de eisprong kunnen beïnvloeden. De meest gangbare methode om de cyclusduur te bepalen is temperaturen, een temperatuur die laag is tot aan de eisprong en daarna 0,5 graden stijgt. Het bepalen van de eisprong gebeurt hiermee altijd achteraf, reden waarom men bij een gewenste zwangerschap in feite altijd te laat is voor een geplande bevruchting.

DONNA ovulatietester kan echter de eisprong op betrekkelijk eenvoudige wijze tot op de dag nauwkeurig bepalen, een diagnose die geen enkele andere zelftest kan evenaren.

Hoe werkt DONNA

Tijdens de vruchtbare periode die begint 3-4 dagen vóór de eisprong tot 1-2 dagen erna, ontstaat er een verhoging van de concentratie van het oestrogeen hormoon.
Dit heeft ook een verandering tot gevolg in de structuur van het speeksel en vaginaal vocht.
oestrogeenspiegel
Oestrogeenspiegel tijdens de cyclus

De DONNA tester is ontwikkeld om met een beetje speeksel of vaginaal vocht die verandering zichtbaar te maken onder een microscoop. Buiten de vruchtbaarheidsperiode is het speeksel/vocht zichtbaar als puntjes, terwijl tijdens de vruchtbare dagen het speeksel een zogenaamde "varen" structuur zichtbaar wordt die steeds steeds dichter wordt naarmate het moment van de eisprong nadert.
varens kijken
"kijken in tester" "punt-structuur" "varen-structuur"


Hoe betrouwbaar is DONNA

Tijdens een groot klinisch onderzoek, uitgevoerd in de Sapienza kliniek voor Obstetrie en Gynaecologie in Rome, werd met behulp van de DONNA tester bij 328 vrouwen, met tezamen meer dan 2000 metingen, een correlatie van 98 % vastgesteld tussen het varenbeeld en de vruchtbaarheid. Als u klikt op medicalreview dan ziet u een uitvoerig verslag in het engels van dit uitgevoerde cyclusonderzoek.

Naast het gebruik van DONNA als hulpmiddel voor gezinsplanning kan de tester ook gebruikt worden als natuurlijke Anti-conceptiemethode door in dezelfde periode dat de varenstructuur verschijnt geen gemeenschap te hebben, of alleen gemeenschap te hebben met andere voorbehoedsmiddelen. Aangezien de tester de op handen zijnde ovulatie 3-4 dagen daarvoor al detecteert, en het sperma maximaal 72 uur leeft, is kans op bevruchting in de onvruchtbare periode erg klein.
Bij gebruik als natuurlijke Anti-conceptiemethode is het aan te bevelen vooral met vaginaal vocht te testen, aangezien de oestrogeen hormoonconcentratie en dus de verzilting daar het hoogst is, waardoor de vruchtbare dagen eerder/sneller te bepalen zijn.
Zie voor meer informatie over de Donna methode ook de informatieve site van de NVSH!

Let op: de betrouwbaarheid van de DONNA tester kan beïnvloed worden door:

* het in de maanden voorafgaand aan het testen met DONNA of simultaan gebruik van hormoonpreparaten, zoals de pil, Clomifeen.
* de veranderende hormoonhuishouding in de overgang
* het gebruik van alcohol, voedsel en roken minder dan 2 uur vóór het nemen van het speekselmonster, tenzij men als alternatief een vochtmonster neemt uit de vagina.
* de eerste 2 maanden na een zwangerschap, echter daarna is ook tijdens het geven van Borstvoeding de Donna testmethode betrouwbaar.

Wij adviezen om de tester de eerste maand als proef te gebruiken om bekend te geraken met de testmethode en afleesbaarheid. De tester kan alleen worden gebruikt voor het bepalen van de fertiliteit en de fabrikant wijst elke verantwoording af in geval van verkeerde interpretatie van de resultaten.

Kritiek op speekseltesten:
Op enkele internetsites en forums wordt helaas twijfel gezaaid over de betrouwbaarheid van de Donna tester als natuurlijke anti-conceptie methode. Vaak is dit te wijten geweest aan onnauwkeurig gebruik van de tester, waarbij de gebruiksaanwijzingen niet goed zijn opgevolgd.
In al die jaren dat wij de Donna verkopen is er zegge en schrijve 1 klant geweest die een niet gewenste zwangerschap verwijt aan het gebruik van onze tester. Dit is onmogelijk om vast te stellen, immers er spelen vele voorzorgsmaatregelen een rol bij het gebruik als anticonceptiemethode.
Jammer dat zo'n geïsoleerd bericht, misschien wel afkomstig van de konkurrentie, zoveel aandacht krijgt. Wij kunnen daar weinig tegen doen.
De speekseltest werd al in de jaren 50 met succes door de Fertiliteitsklinieken toegepast om met behulp van grote microscopen de vruchtbare dagen en de eisprong te bepalen.
Donna is niets anders dan de uitvinding van de zakmicroscoop met een magnifier van 68 %.
Donna is als enige speekseltest klinisch onderzocht in meerdere ziekenhuizen in Europa en heeft een hoge betrouwbaarheid van 98 % aangetoond.

DONNA is door TNO gecertificeerd als "In Vitro Diagnostic Medical Device", onder nummer CE0336, vermeld op alle verpakkingen, het keurmerk dat dit type testen dient te dragen.

Gebruikersinformatie

De DONNA tester bestaat uit een plastic huls of kapje waarbinnen zich de tester bevindt met een zwart gekleurd optisch element dat op zich bestaat uit een glasplaatje en aan de andere kant een fijnstelring. Maak het plaatje goed schoon en droog met een katoenen of zacht doekje.
stappenplan

Het speeksel kan men direct uit de mond of met de vinger op het plaatje plaatsen, haal eventuele luchtblaasjes weg, waarna men het optisch element terugplaatst in de houder en vervolgens 5 minuten wacht tot het is opgedroogd. Door onder op de houder op de zwarte knop te drukken, wordt het licht ingeschakeld en door in het optisch blok te kijken wordt de structuur zichtbaar. Draai aan de ring om scherp te stellen.

Als men een puntige structuur ziet en geen kristalachtige streepjes dan is men in de onvruchtbare periode, ziet men de eerste verschijnselen van een lichte of gedeeltelijke varen structuur of kleine kristallen, dan bevindt men zich in de vruchtbare periode.
niet vruchtbaar vruchtbaar
"punt-structuur"
(Niet Vruchtbaar)
"varen-structuur"
(Vruchtbaar)

Men kan de test zo vaak als gewenst herhalen, op ieder moment van de dag, om de toename van de dichtheid van de varenstructuur te meten en daarmee de aanstaande eisprong zo dicht mogelijk te kunnen benaderen. De varenstructuur blijft zichtbaar tot ca. 1-2 dagen ná de eisprong.

De DONNA tester is onbeperkt te gebruiken, zolang de batterij werkt. Bij intensief gebruik adviseren wij de tester na 2 jaar te vervangen.Donna verpakking

Bestellen

De aanschafprijs voor de Donna Ovulatietester bedraagt slechts 34,50 Euro (incl. BTW en verzendkosten) voor Nederland.

Levering onder rembours (u betaalt dan bij het in ontvangstnemen van de bestelling) is ook mogelijk, zij het dat deze service van PostNL extra 16,00 Euro kost.

U kunt uw bestelling doorgeven door gebruik te maken van ons CONTACT/BESTELFORMULIER, ook aanwezig boven aan deze pagina. U krijgt dan bevestiging van uw bestelling met de betaalinstructies.
Levering in Nederland is binnen 48 uur.

Voor aankopen buiten Nederland gelieve de totaal verzendprijs en verzendmogelijkheden per E-mail op te vragen.

U kunt ons ook hiervoor bellen op +31.341.495424, waar wij u ook graag te woord staan voor eventuele verdere vragen.

Vruchtbaarheidsproblemen? Zie ook ons aanbod van producten om de vruchtbaarheid van man en vrouw te verhogen (FertilityBlend) op www.mamacorp.nl
 
 

content © 2006-2019 zelftesten.eu, webdesign © 2006-2019 implano multimedia